Tvätt/Textilvård

Vi har lång erfarenhet av försäljning, installation och underhåll av tvätt- och textilvårdsutrustning. Vi tar reda på vad som är bäst för just dina behov och ser till att du får rätt utrustning som med anpassat underhåll gör din investering så lönsam som möjligt med maskiner som håller länge. Visste du att vi även kan förse dig med förbrukningsprodukter såsom tvättmedel till förmånligt pris?

Läs mer om projektering, försäljning och service här.

Energikalkyl

Det lönar sig att byta utrustningen till nya energisnåla maskiner. En tvättstuga med äldre maskiner är en kostsam lösning. Vi besöker dig gärna för att berätta mer om dagens energisnåla maskiner samt göra en gratis energikalkyl baserad på din utrustning.

En äldre tvättstuga kostar pengar

Äldre maskiner:

• är en kostsam lösning för textilvård och förbrukar mycket vatten under tvättprogrammet då de saknar viktbalansering och tar in lika mycket vatten oberoende på hur mycket textiler man stoppar in.
• saknar anslutning för intag av varmvatten.
• centrifugerar långsammare och restfuktigheten blir mycket högre. Textilerna innehåller då mycket mer vatten efter avslutat tvättprogram och torkprocessen blir då längre.

Den nya och energismarta tvättstugan

Nya maskiner är den smarta och kostnadseffektiva lösningen.

Nya maskiner:

• förbrukar mycket mindre vatten även vid full maskin.
• har smart viktavkänning som möjliggör vattenintag efter hur mycket textiler som stoppats in.
• har möjlighet till varmvattenanslutning som förkortar tvättiden och sparar energi.
• har hög centrifugering och låg restfuktighet.

Investera i ny utrustning och spar pengar

Nya torktumlare och torkskåp är betydligt mer energisnåla och sparar mycket energi. Det finns idag torktumlare och torkskåp med värmepumpsteknik som spar ytterligare energi.
Ska man rangordna torkalternativen är torktumlaren billigast, torkskåpet näst billigast och dyrast är torkrummet.

Exempel: En bostadsrättsförening som vi hjälpte hade en tvättstuga med en årlig förbrukning på 64.182 kr (vatten och el). Efter att vi hjälpt till med smarta lösningar och ny utrustning förbrukar deras nya tvättstuga nu 16.384 kr per år (vatten och el). 
Investeringen hade en pay-off på endast 1,5 år.

Behöver du bli räddad idag?

Vi jobbar med alla stora varumärken och räddar din dag!